S:s svar på KRS:s enkäten 社民党答复华联的提问

1. Varför ska alla i Sverige rösta på just ditt parti?

Vi vill se ett starkare samhälle med en bättre välfärd, snabbare integration och en kompromisslös kamp mot brottsligheten. Därför presenterar vi det största trygghetsprogrammet i modern tid med reformer för ett tryggare Sverige. Om man vill ha ett samhälle som står upp för alla människors lika värde, som för en kompromisslös kamp mot både brott och brottens orsaker, som skapar jobb i hela landet och bygger ut välfärden så ska man rösta på Socialdemokraterna.

2. Varför ska etniska kineser rösta på ditt parti?

Kineser som bor i Sverige och som får rösta i svenska val har samma intresse alla andra av en fungerande skola, sjukvård och omsorg liksom av gator fria från brott. Dessutom är vi det enda parti som garanterar att Sverigedemokraterna inte får inflytande. Sverigedemokraternas politik med sin uppdelning av människor vore förödande för alla i Sverige.

3. Om ni vinner valet, hur ser Sverige ut om 5 år respektive om 30 år?

Om vi vinner valet så har vi under de kommande fem åren fortsatt bygga Sverige starkare med investeringar i välfärd och jobb – inte använt den goda ekonomin till skattesänkningar för de allra rikaste. Om 30 år ska Sverige vara det första fossiloberoende välfärdslandet där vi tar hand både om varandra och om vår miljö.

4. Om ni vinner valet, hur ser världen ut om 5 år respektive om 30 år?

Sverige gör vad vi som ett litet land kan för att påverka den globala utvecklingen på såväl fem som 30 års sikt. Vi kommer fortsätta föra en feministisk utrikespolitik och stå upp för FN:s hållbarhetsmål. Vi kommer att arbeta för en värld utan fattigdom och hunger som tagit kliv mot att hålla den globala uppvärmningen under två grader.

5. Vad tycker ni om utbyte/samarbete mellan Sverige och Kina idag? Kan det bli ännu bättre? Och hur?

Sverige har goda relationer till Kina i dag och vi hoppas att de fortsätter utvecklas och att vi kan fortsätta föra en respektfull dialog om vikten av mänskliga rättigheter, demokrati och rättvis handel. En steg mot att förbättra relationen ytterligare vore om Folkrepubliken Kina släppte den svenske medborgaren Gui Minhai.

中文翻译:王云辰

1. 为什么大家应该投票给社民党(S)?
我们希望看到一个更强大的社会,更好的福利制度,更快的移民融合,更坚决的打击犯罪。因此,我们将施行瑞典当代最大的治安改革,以建设更安定的瑞典。如果你希望有一个能维护人人平等的社会,能坚定治标治本的打击犯罪,能全国性的创造就业机会和建设福利体系,那么请选择S党。

2. 为什么华人应该投票给S党?
在瑞典的有投票权的华人有着和其他所有人共同的兴趣:一个运转良好的学校,医疗,养护和治安。除此之外,我们是唯一坚决抵制瑞典民主党(SD)的党派。SD党的其人其政对在瑞典的所有人都将是灾难。

3. 如果S党选举获胜,瑞典在五年和三十年内会有怎样的展望?
如果我们选举获胜,在未来五年内我们会继续建设一个更强大的瑞典,我们会增加福利和就业,而不是利用良好的经济去为富人减税。三十年后瑞典将成为第一个不再依赖化石燃料的福利国家,这样我们关心彼此并关爱环境。

4. 如果S党选举获胜,世界在五年和三十年内会有怎样的展望?
在五年和三十年内,瑞典会尽一个小国之力所能及影响世界的发展潮流。我们将继续我们的女权主义外交政策并且力挺联合国可持续发展目标。我们将为消除世界上的贫困和饥饿继续做斗争,并与此同时将全球气温变暖控制在两度以下。

5. S党对目前中瑞之间的交流与合作有何评价?有哪些可以提高的地方?
目前的中瑞关系十分良好。我们希望进一步发展两国关系,我们可以进一步就人权,民主和平等贸易与中国进行对话磋商。一个进一步改善中瑞关系的方向是中国政府应当释放瑞典公民桂民海。(译者注:桂民海,瑞典籍华裔作家,2015年香港铜锣湾书店失踪事件主角之一,目前被中方以非法经营罪关押,瑞方称关押行为”无法接受“。由于中方立场十分强硬,瑞方做出了让步,但此事件较为严重的损害了中瑞关系。)


打印   Email