1. Varför ska alla i Sverige rösta just på ditt parti?

Vi går till val på ett välfärdslöfte - ett löfte om att prioritera en välfärd som du kan lita på. Du ska kunna lita på att få en god vård när du blir sjuk. Du ska kunna lita på att få omsorg när du blir äldre. Du ska kunna lita på att polisen kommer om tryggheten hotas. Vi är det enda partiet som har ett konkret och omfattande förslag för att säkerställa en jämlik vård genom att staten tar huvudansvaret för sjukvården, vilket kommer att förbättra vården för alla som behöver den. Vi föreslår också 10 000 fler poliser för att säkra tryggheten. Äldre ska få rätt till äldreboende och pensionärsskatten ska slopas. Barnfamiljers valfrihet ska ökas och skolan ska stärkas. Företagsamhet ska stödjas. Vi står upp för en politik som bygger samhället underifrån, inte från toppen, genom att ge förutsättningar snarare än att styra. Vi har också ett perspektiv om att politiken har sina gränser, att människor kan och vill bestämma själva över sina liv i större utsträckning. Vi lovar inte allt till alla men kommer att göra allt för att hålla det vi faktiskt lovar.

2. Varför ska etniska kineser rösta på ditt parti?

Förutom det ovan sagda kan en kines som lever i Sverige lägga sin röst på Kristdemokraterna för vår företagarpolitik som ska göra det lättare att starta och utveckla ett företag. Vi vill slopa arbetsgivaravgifter vid anställning av unga eller nyanlända och vi vill stärka trygghetssystemen för företagare.

3. Om ni vinner valet, hur ser Sverige ut om 5 år respektive om 30 år?

Om 5 år: Sverige har haft en Alliansregering i fem års tid som påbörjat nödvändiga reformer för jobb, sjukvård, äldre, trygghet, familj och skola. Den som är sjuk får en god vård snabbt, den som är äldre får den omsorg eller äldreboende som han eller hon behöver. Tryggheten stärks genom fler poliser, brottsförebyggande arbete, högre straff och upprättelse för brottsoffer. Tilliten människor emellan har ökat. Familjerna får mer frihet att lägga sitt eget livspussel och blir därmed starkare. Den psykiska ohälsan bland barn och unga minskar. Vi ser fler som kommer i arbete snabbare, vi ser en skola där ordning och kunskap sätts i fokus, där barn får växa och lära i en trygg miljö.

Om 30 år: Svensk sjukvård är en statlig angelägenhet och människor får vård i tid oavsett var man bor och den är i världsklass. Sverige har minst 30 000 poliser som är välbetalda och stimulerade i sitt arbete. Brotten minskar. Sverige har en nästan helt eldriven fordonsflotta, vi har en mer flexibel arbetsmarknad. Friska äldre personer kan jobba längre upp i ålder. Personer födda utanför Sverige kommer in på arbetsmarknaden tidigare.

4. Om ni vinner valet, hur ser världen ut om 5 år respektive om 30 år?

5 år: ett sammanhållet EU har stärkt  sin utrikes- och säkerhetspolitik har lyckats bidra till säkrare värld som främjar handel och hållbar utveckling. Världen har lyckats uppnå målen för Parisavtalet och även Agenda 2030 är på väg att bli verklighet. De fasansfulla krigen i Syrien och Jemen har äntligen fått ett slut.   

Om 30 år: har världen gjort stora framsteg, vågen av protektionism har svept förbi och fri- och rättvis handel har gynnat även de fattigaste länderna. FN och särskilt Säkerhetsrådet har fått uppleva en välbehövlig renässans. Den globala uppvärmningen har stannat av och tidigare vanliga sjukdomar såsom kolera är nu helt utrotade.

5. Vad tycker ni om utbyte/samarbete mellan Sverige och Kina idag? Kan det blir ännu bättre? Och hur?

Kinas ekonomiska utveckling de senaste årtionden har varit snabbare än något annat lands och Kina är nu Sverige största handelspartner i Asien. Det är av största vikt att fortsatt främja handelsrelationerna mellan länderna, särskilt med tanke på att Kina förväntas övergå till en mer konsumtions- och marknadsstyrd ekonomi. Samtidigt bör finnas möjlighet att säga nej till vissa typer av investeringar i Sverige och EU, som känslig infrastruktur, telekomsystem och annat som kan användas till övervakning eller dataavläsning. Respekt för demokrati och mänskliga rättigheter bör även genomsyra dialogen med Kina.

 

中文翻译:王云辰

1. 为什么所有生活在瑞典的人应该投票给基督教民主党(KD)?
我们承诺将优先给予大家一个值得信任的福利体系。当你生病时,会得到良好的医疗。当你年迈时,会得到合理的养护。当你遇险时,会有警察挺身而出。我们是唯一一个为所有人提出全面切实可行的平等医疗方案的政党,国家将在施行医疗方案中承担主要责任。除此之外,为提高社会治安我们提议新增一万名警察。老人都将有入住敬老院的权利,对退休者的征税也将取消。养孩子的家庭将会受到更少的拘束,学校质量也将提高。创业将获得更多的支持。我们政策的理念是自下而上的为社会发展提供更好条件,而不是自上而下的对所有人指手画脚。我们的观点是因为一切政策都有其局限性,从而我们更倾向于每个人都能够并且应当选择适合自己的发展道路。我们不能保证可以满足每个人的需求,但我们会竭尽所能恪守承诺。
2. 为什么华人应该投票给KD?
除了上面提及的内容,我们认为我们对于公司创办和发展的有利政策会吸引到华人的选票。我们还会取消对于公司里年轻雇员和新移民雇员的雇主税。我们也要改善企业主的社保系统。
3. 如果KD大选获胜,瑞典五年内和三十年内会有怎样的展望?
五年:瑞典将在一个联合政府的领导下开展一系列针对就业,医疗,养老,治安,家庭,学校这些方面的必要改革。病人能够尽快的得到治疗,老人能够得到必要的扶助或是允许入住敬老院。通过新增警察,打击犯罪,严厉刑罚,伸张正义,我们将会有更好的社会治安。人与人之间彼此的信任将会增强。普通家庭能够放下生活琐碎,活得更加坚强。有心理障碍的儿童和青少年将会减少。人们将更快的找到工作,学校将有序的为孩子传授更多知识,青少年将在更加安全的环境中成长。
三十年:瑞典的医疗将成为一项国事之重。人们无论居住在哪里都将获得世界级水准的医疗。瑞典将至少有三万收入可观并努力工作的警察。犯罪率将下降。瑞典的绝大部分汽车将换成电动汽车,劳动力市场将更有活力。退休年龄将进一步推迟。出生在海外的瑞典移民将更快进入劳动力市场。
4. 如果KD大选获胜,世界五年内和三十年内会有怎样的展望?
五年:我们会看到一个更有凝聚力的欧盟,它将会有强大的外交和安全政策。欧盟会推动世界和平,自由贸易和可持续发展。世界将达到“巴黎协定”(Parisavtalet)的基本目标,并且“联合国可持续发展议程”(2030 Agenda)将成为现实。叙利亚和也门的可怕战争也将结束。(译者注:巴黎协定,2015年取代京都议定书成为遏制全球气候变暖的国际公约,协定有明确目标但实际并无强制约束力,特朗普上台后宣布美国将退出巴黎协定。联合国可持续发展议程,简称2030议程,是联合国主导的在2015-2030之间各国一致努力消除极端贫穷,不平等和遏制气候变化等的一个重要世界发展纲领,议程被国际观察者普遍认为花费高昂,挑战巨大,目标不切实际。)
三十年:世界发展将取得很大进步,贸易保护主义浪潮将告一段落,即便是最贫穷的国家也将从自由平等的贸易中受惠。联合国,特别是安理会将会经历期待已久的变革。国际变暖的趋势将得到完全遏制,一些常见的流行病比如霍乱等将得到根除。
5. 你们是如何看待目前的中瑞交流与合作的?是否有待提高?如果是,应当怎样提高?
中国近几十年的经济发展已经超越了世界上任何一个国家。中国也成为瑞典在亚洲的最大贸易合作伙伴。促进两国之间的贸易关系是我们最重要的课题之一,尤其是考虑到中国的市场经济转型。但与此同时,涉及到敏感设施,电信系统和其他可用于数据监测与读取的领域,我们可能会拒绝中国的投资。对民主和人权的尊重也应当贯穿在我们和中国对话磋商中。

联系我们

华联秘书处 KRS Kansliet, Holländargatan 27, SE-113 59 Stockholm.  www.huaren.se,  该Email地址已收到反垃圾邮件插件保护。要显示它您需要在浏览器中启用JavaScript。 Bankgirot Nr: 350-2382

华联会员组织:连各个协会

获得更多信息,请关注华联公共微信号